Toegankelijk recreëren in het Leudal

Print
Toegankelijk recreëren in het Leudal

Dankzij de off-road rolstoel is natuurgebied Leudal ook toegankelijk voor mensen die minder goed ter been zijn. Afbeelding: VIA Leudal

Haelen - Groen Hart Leudal stelt in de Week van de toegankelijkheid (1 tot en met 6 oktober) twee off-road rolstoelen beschikbaar.

De rolstoelen zijn uitgerust met een soort ballonbanden die makkelijk voort te bewegen zijn over zachte ondergronden zoals bospaden. Desgewenst staat er een vrijwilliger klaar om samen het natuurgebied Leudal in te gaan. 

Drie routes

Bij het Bezoekerscentrum Leudal is informatie beschikbaar over drie goed begaanbare routes. Deelnemers kunnen een route kiezen van 1 km, 1½ km of 2½ km vanuit het Leudalmuseum aan de Roggelseweg 58 in Haelen. De borg van € 20 wordt terugbetaald bij tijdig terugbrengen van de rolstoel. Deze borg vervalt als er een vrijwilliger van Groen Hart Leudal meegaat. Reserveren van de off-road rolstoel (minimaal 24 uur van te voren) via info@groenhartleudal.nl.

Toegankelijkheid

De Week van de toegankelijkheid staat dit jaar in het teken van toegankelijk recreëren en doen wat je zelf wil. Bijna twintig procent van de mensen is bij het invullen van de vrije tijd - denk aan bezoek aan musea, horeca, sportclubs, attractieparken en natuurgebieden - aangewezen op hulpmiddelen of hulp van anderen. Kijk voor meer informatie op www.weekvandetoegankelijkheid.nl

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen