Diep-club gaat Dennenoord in Weert exploiteren

Print
Diep-club gaat Dennenoord in Weert exploiteren

Afbeelding: iStock

Marc Creemers en Spencer Griët van Diep Events gaan samen met Wouter Pinxten café Dennenoord exploiteren. Behalve café en zaal krijgt de zaak ook een restaurantfunctie.

De mannen willen zich net als nu toeleggen op speciaalbieren en zaalverhuur maar ze zullen ook streekgerechten gaan serveren. Pinxten: "Klassieke gerechten zoals zuurvlees, een goede burger of halve haantjes. Mensen moeten hier vooral de tijd kunnen vergeten als ze hier zitten.”

De naam Dennenoord blijft maar daar wordt de aanduiding bier- en spijzenlokaal aan toegevoegd. Pinxten (39) gaat met zijn horecaopleiding en -ervaring het gastheerschap op zich nemen. Creemers (33) en Griët (37) zullen zich vooral met de organisatie eromheen bezighouden zoals de zaalverhuur en de organisatie van evenementen. Creemers: "Vanuit Diep Events organiseren we al Diep aan de Waterkant op het terrein naast Dennenoord maar we gaan ons straks ook nadrukkelijk richten op de zakelijke markt die bij ons terechtkan.”

Eigentijdse uitstraling
De drie mannen zijn vanaf 1 januari huurder en willen dan ook meteen open. Creemers: "We willen de zaak wel een eigentijdse uitstraling geven en we zijn nog bezig met het uittekenen van plannen daarvoor. In elk geval komt er voor kinderen een leuke speeltuin en moet het terras worden opgeknapt waardoor volop kan worden genoten aan het water van de IJzeren Man. Hopelijk lukt het om te verbouwen terwijl de zaak gewoon openblijft.” 

Dat het gebied nu wordt opgeknapt door de gemeente tot Park Lichtenberg is voor de jonge ondernemers  een enorme toegevoegde waarde. Creemers: "We willen fiets- en wandelarrangementen bieden en aansluiten bij bestaande faciliteiten zoals de waterskibaan, zwembad en zwemplas het Blauwe Meertje.” 

Het Weerter Bierfestival
Het Weerter Bierfestival, waarvan de zesde editie volgende week in Dennenoord plaatsvindt, zal blijven bestaan. Creemers: "Bezoekers komen naar Dennenoord voor de niet-alledaagse speciaalbieren. Dat houden we zoals het is. Bovendien zullen we mooie wijnen en whisky's serveren.” Creemers en Griët zijn in Weert bekend vanwege de Diep-feesten die ze organiseren zoals zaterdagavond Diep Showcase op het Sint Raphaelpad. Creemers komt bovendien uit een horecafamilie. 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen