Nog één jaar lang met korting naar Theater De Maaspoort

Print
Nog één jaar lang met korting naar Theater De Maaspoort

Afbeelding: De Limburger

Venlo -

Huurders van woningcorporatie Antares mogen toch nog één seizoen tegen gereduceerd tarief naar theater De Maaspoort in Venlo.

Dat is de uitkomst van overleg tussen Antares en de Autoriteit Woningcorporaties. Die liet de woningcorporatie eerder nog weten dat het per direct afgelopen moest zijn met De Maaspoortactie.

Commercie
De autoriteit vindt dat corporaties zich niet met commercie bezig mogen houden en zich moeten focussen op hun kerntaak: sociale verhuur.

Antares had voor het huidige theaterseizoen al contractuele afspraken met De Maaspoort. De autoriteit staat nu alsnog toe dat Antares het contract met De Maaspoort uitdient.

Financieel
De sinds 2008/2009 lopende actie houdt in dat huurders eens per seizoen een voorstelling tegen een tarief van 15 euro kunnen bezoeken. De corporatie en het theater betalen de rest van het kaartje.

Volgens Antares is de actie bedacht omdat mensen met een sociale huurwoning het financieel niet breed hebben en zo alsnog naar het theater kunnen. Vorig jaar werd 1.429 keer gebruikgemaakt van de actie. Antares heeft 6.000 huurders in de gemeenten Venlo en Peel en Maas.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen