Johan Hauser stopt als programmeur Zomerparkfeest Venlo

Print

Afbeelding: Le Giesen/De Limburger

Venlo - Johan Hauser (38) stopt na de editie van 2019 als hoofdprogrammeur en bestuurslid van gratis festival Zomerparkfeest in Venlo.

De programmeur is dan tien keer eindverantwoordelijk geweest voor de invulling van het vierdaagse festival. Hauser noemt het na tien jaar tijd om te vertrekken. Hij neemt naar eigen zeggen afscheid van "de mooiste vrijwilligersklus die er bestaat in Venlo".

Lees ook: Afscheid van ‘mooiste klus’: 'Het is gewoon tijd voor vers bloed'

Lid
Richtlijn bij het Zomerparkfeest (ZPF) is dat een bestuursperiode van vier jaar maximaal met eenzelfde termijn wordt verlengd. Omdat de laatste jaren al andere belangrijke bestuurswisselingen plaatsvonden, stelde Hauser zijn vertrek uit omwille van de stabiliteit van de ZPF-leiding.

Na zijn vertrek blijft Hauser wel actief als lid van de programmacommissie. Bedoeling is dat hij in de aanloop naar de editie van 2019 zijn opvolger gaat inwerken. ZPF heeft inmiddels een vacature opengesteld voor de vrijwillige functie. Het festival hoopt de opvolger van Hauser nog dit jaar te strikken.

Breed publiek
Hauser blijft actief als programmeur van poppodium Grenswerk in Venlo. Bedoeling is dat Grenswerk en ZPF intensief met elkaar blijven samenwerken. Zomerparkfeest kreeg begin 2017 landelijke erkenning van het Fonds Podiumkunsten met een subsidie van 75.000 euro.

Het fonds had waardering voor het toegankelijke evenement voor een breed publiek. Sinds 2013 is ZPF bovendien een Limburgse cultuurplaninstelling. Deze status, waar extra subsidie mee gemoeid is, wordt toegekend op basis van artistieke kwaliteit, publieksbereik en betrokkenheid in de stad.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen