Provincie: ‘Eigenaar beslist over Floriadeterrein’

Print
Provincie: ‘Eigenaar beslist over Floriadeterrein’

Afbeelding: Laurens Eggen

Venlo -

Het Floriadeterrein is privaat bezit. Provincie en gemeenten hebben geen zeggenschap over openingstijden voor recreanten.

Dat zei gedeputeerde Joost van den Akker vrijdag tegen de PvdA-Statenfractie. Die wil het Floriadeterrein zo veel mogelijk openhouden voor toeristen en recreanten.

Bedrijven
De directie van Campus Vastgoed bv, de huidige eigenaar van het terrein, heeft echter laten weten dat het Floriadeterrein in de toekomst alleen nog maar tijdens kantooruren toegankelijk zal zijn voor burgers. Reden is dat gebruik door recreanten de bedrijfsmatige ontwikkeling van het gebied in de weg kan staan.

De PvdA riep het provinciebestuur vrijdag op om daar een stokje voor te steken. Maar volgens gedeputeerde Van den Akker hebben overheden geen zeggenschap meer over het terrein. Het is immers verkocht. Ook is er in 2017 bewust voor gekozen om van het Floriadeterrein een bedrijvencampus te maken. Van den Akker: "Campus Vastgoed bv heeft toegezegd dat het Floriadeterrein de komende drie jaar tijdens kantooruren open blijft. Dan wordt bekeken hoe het verder moet."

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen