School Gennep komt naast sporthal

Print
School Gennep komt naast sporthal

Mogelijk verdwijnt het oude mavo-gebouw aan de Picardie om plaats te maken voor het Kind Expertise Centrum in Gennep. Afbeelding: DG/Theo Peeters

Gennep -

Vier Gennepse scholen en de kinderopvang krijgen een nieuw gebouw links van sporthal Pica Mare. De school moet er in 2021 staan.

Aanvankelijk was het idee om rechts van de sporthal te bouwen, maar daar zijn burgemeester en wethouders vanaf gestapt. Volgens wethouder Peter Lucassen past het gebouw stedenbouwkundig beter aan de nu gekozen kant. "Ook de afwikkeling van het verkeer kan daar beter."

Duurder
Nu al staat vast dat het begin 2017 voor de bouw gereserveerde bedrag van 6,5 miljoen euro niet genoeg is. "In de huidige tijd stijgen de bouwkosten, dat is een landelijke trend."

In het gebouw nemen in 2021 de twee basisscholen Maria Goretti en Elckerlyc hun intrek. Ook de scholen voor speciaal onderwijs De Piramide en Mikado krijgen er onderdak. Daarnaast vestigt Spring kinderopvang zich er. Het gebouw draagt straks de naam Kinder Expertise Centrum Picardie.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen