Van Nieuwkerk over Twan Huys: 'De balans is er niet, de sfeer ook niet'

Print
Van Nieuwkerk over Twan Huys: 'De balans is er niet, de sfeer ook niet'

Afbeelding: ANP

De Wereld Draait Door-presentator Matthijs van Nieuwkerk heeft zich vandaag, na vragen van sidekick Marc-Marie Huijbregts, uitgelaten over Late Night-presentator Twan Huys. "Ik zie dat nog niet alles klopt. De dynamiek klopt nog niet helemaal, de balans is er niet, de sfeer ook niet."

Het onderwerp 'Twan Huys' kwam ter sprake na een gesprek met kersverse Nieuwsuur-presentator Jeroen Wollaars. Deze gaf aan dat hij Huys niet had gebeld om hem van te voren om advies te vragen over zijn aankomende presentatieklus. Wollaars sparde wél met voormalig NOVA- en Nieuwsuur-presentatrice Clairy Polak. 

Wollaars zei vervolgens over het nieuwe programma van zijn oud-collega Huys: "De kijkcijfers vallen wat tegen. Ik gun hem het beste en hoop dat hij veel kijkers heeft en dat hij een mooi programma maakt. Soms zitten er mensen aan tafel die ik heel leuk vind, maar niet altijd."

Eigen talkshow
Vervolgens trekt Van Nieuwkerk de vergelijking met zijn eigen talkshow. "Nee. Maar goed. Zo is het bij een dagelijkse talkshow. Je hebt niet altijd de gasten die je droomt.''

Wollaars: "Wil je daar iets mee zeggen Mathijs?"
Van Nieuwkerk: "Nee, nee, helemaal niet. Haha." 
Huijbregts: "Heb jij gekeken?"
Van Nieuwkerk: "Ik kijk natuurlijk."

Huijbregts: "En wat vind jij?"
Van Nieuwkerk: "Nou, ik wil hier geen les geven. Wij zijn ook ooit begonnen. Veertien jaar geleden zetten wij de stap naar een dagelijks programma. Het moest toen nog succes krijgen. Dus ik weet hoe ontzettend moeilijk het is om je toon en je ritme te vinden. Hij is nu drie weken bezig. Dat kost tijd. Wij hadden de mazzel dat er niks was. Dus wij hebben dat tijdstip een beetje veroverd."

Huijbregts: "En nu over Twan."
Van Nieuwkerk: "Ik zie dat nog niet alles klopt. De dynamiek klopt nog niet helemaal, de balans is er niet, de sfeer ook niet, of nog niet helemaal."

Huijbregts: "Klopt Twan bij RTL4?" 
Van Nieuwkerk: "Ik heb nooit gedacht dat Twan bij RTL 4 een probleem kon zijn, omdat Barend en van Dorp bijvoorbeeld daar ook zaten, en dat was heel vanzelfsprekend. Ik vind het niet per se RTL 4-mannen. Dus dat vond ik niet het grootste probleem. Nu lijkt het zo dat de RTL 4-kijker Twan misschien toch een iets te vreemde eend in de bijt vindt. Ik heb me dat nooit voorgesteld. Maar misschien vindt de RTL kijker het iets te veel nieuwsuurderig."

Van Nieuwkerk: "Geef die man tijd. Wij stonden na drie weken ook echt niet heel stevig."
Huijbregts: "Nou..." 
Van Nieuwkerk: "Nou het was niet zó erg, maar we stonden niet op hele stevige benen."