Grote overname in VS door Cimpress Venlo

Print
Grote overname in VS door Cimpress Venlo

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Venlo - Cimpress heeft een grote overname gedaan in de VS. De Venlose drukwerkleverancier lijft branchegenoot BuildASign in voor 280 miljoen dollar, zo’n 241 miljoen euro.

Het in 2005 opgerichte bedrijf is in Austin (Texas) gevestigd en telt circa vierhonderd werknemers. Build­ASign is een snelle groeier: het wist afgelopen jaren een omzetstijging van dik 20 procent jaarlijks te halen en draait inmiddels een omzet van dik 110 miljoen euro per jaar. Cimpress neemt 99 procent van de aandelen over die grotendeels in handen zijn van de New Yorkse investeerder Perella Weinberg Partners.

BuildASign levert via internet op bestelling gepersonaliseerde producten als reclameborden, stickers, koelkastmagneten, vlaggen, spandoeken, platen en borden met een opdruk in tekst en beeld, alles volgens de wens van de klant. Daarnaast levert BuildASign ook op canvas geprinte wanddecoraties. Specialiteit is het produceren van borden en dergelijke in een groot formaat.

Blij met nieuwe aanwinst
Directeur Robert Keane van Cimpress is blij met zijn nieuwe aanwinst: "De onderneming brengt ons sterk talent, een klantgerichte cultuur, goedkope productiemethoden en grote vaardigheden in e-commerce.” BuildASign zal in de toekomst zelfstandig blijven opereren en behoudt zijn eigen merknaam en website.

Volgens woordvoerder Steve Gibbons van Cimpress wordt verwacht dat het Texaanse bedrijf "als onderdeel van Cimpress gebruik zal maken van onze schaalvoordelen. We verwachten verder geen impact op onze bestaande activiteiten, waaronder die in Venlo.”

Het Venlose bedrijf dat aan de New Yorkse Nasdaq-beurs een notering heeft, was recent ook al op overnamepad. Eind augustus verwierf het voor bijna 25 miljoen euro een meerderheidsbelang in Vida Co, een Amerikaanse webwinkel die op bestelling allerlei modeartikelen, 3D-sieraden en producten voor woondecoratie levert. Cimpress, met merken als Vistaprint, Drukwerkdeal en WIRmachenDRUCK, draait in het boekjaar 2018 met meer dan 12.000 werknemers in zeker 24 landen een jaaromzet van 2,2 miljard euro en een nettowinst van dik 140 miljoen euro.