Vijf Maastrichtse jeugdharmonieën geven samen een concert

© RJHO

De jeugdorkesten van vijf Maastrichtse harmonieën geven op zaterdag 27 oktober een gezamenlijk concert in het Mecc. In totaal betreden ruim 120 jonge musici het podium.

Sjak Planthof

De jeugdafdelingen van Harmonie Sint Michael Heugem, Koninklijke Oude Harmonie Eijsden, Harmonie Sint Petrus en Paulus Wolder, Harmonie Sint Walburga Amby en de Koninklijke Harmonie van Gronsveld maken in het Mecc een muzikale wereldreis onder de noemer 'Around the World'.

Voor de samenwerking zijn de harmonieën omgedoopt tot Het Regionaal Jeugd Harmonieorkest. In totaal zullen meer dan 120 jonge musici aan het concert deelnemen.

De samenwerking is een vervolg op op eerdere gezamenlijke concerten.In Theater aan het Vrijthof gaven de jeugdafdelingen ook al in 2009 en 2011 een gezamenlijk concert.

Het gelegenheidsorkest staat op 27 oktober onder leiding van Loek Smeijsters, diigent van de jeugdharmonie Sint Petrus en Paulus Wolder.

Er zijn gastoptreden van Dyanne Sleijpen (zang), Rob Reyners (zang), Seppe Vande Walle (accordeon), Tommes Lamers (doedelzak) en Enzo Kok (viool). De avond wordt gepresenteerd door Rob Meurders.

Kaarten à 12,50 euro zijn te verkrijgen via het Mecc.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal