Meer leven in kasteel Groot Buggenum

Print
Meer leven in kasteel Groot Buggenum

Afbeelding: De Limburger

Grathem - Er moeten meer evenementen en bedrijfsbijeenkomsten worden gehouden in kasteel Groot Buggenum in Grathem. Daar gaat Weertenaar Sjra Clerkx, sinds kort de nieuwe stichtingsvoorzitter, zich sterk voor maken.

“Het kasteel moet onder de mensen zijn. Zo heeft de voormalige eigenaar professor Hentrich het ook bedoeld. Ik merk dat nog steeds veel te weinig mensen het kasteel kennen. Ik ga daarom zoeken naar evenementen die mensen aantrekken”, vertelt de voormalig ondernemer Clerkx, die vroeger een drukkerij had. “We gaan beleving verkopen, want daar is het knusse kasteel heel geschikt voor.” Bruiloften vinden er wel al veel plaats, zegt de voorzitter. Hij is van plan vooral zijn netwerk aan te spreken om bedrijven er op te wijzen dat ze in Kasteel Groot Buggenum ook heel goed bedrijfspresentaties kunnen geven of kunnen lunchen met gasten. Hij wijst er op dat het geen restaurant is en ook geen locatie zal worden voor carnavalsfeesten.

Eén gulden
De provincie nam het kasteel jaren geleden over voor één gulden van professor Hentrich, een Duitse architect. Ze bracht het kasteel onder in een stichting. De opbrengsten van de activiteiten in het kasteel worden gebruikt om het complex in stand te houden.

 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen