Prijs voor Sittards architectenbureau

Print
Prijs voor Sittards architectenbureau

Afbeelding: iStock

Sittard - Architectenbureau Povše en Timmermans uit Sittard heeft de Gouden IJsselsteen 2018 gewonnen, de ruimtelijke kwaliteitsprijs voor nieuwbouw of renovatie in de gemeente Capelle aan den IJssel.

De Sittardenaren sleepten de prijs in de wacht met de uitbreiding van crematorium Schollevaar in die plaats. Het pand kreeg onder meer een grotere entree.

Harmonie
“De uitbreiding is zeer zorgvuldig ingepast door de herhaling van de ritmiek van de oorspronkelijke voorgevel”, oordeelt de vakjury. “Samen met het landschapsontwerp straalt het gebouw rust en harmonie uit.”

Burgemeester en Wethouders van Sittard-Geleen hebben het bureau deze week schriftelijk gefeliciteerd: “Het doet ons deugd dat een echt Sittard-Geleens bedrijf dankzij uitmuntend vakmanschap  hoge ogen gooit.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen