Spandoek in studio Spijkers met Koppen: 'Felix moet blijven'

Print
 Spandoek in studio Spijkers met Koppen: 'Felix moet blijven'

Felix Meurders Afbeelding: ANP

Enkele bezoekers hebben in het Utrechtse café The Florin, waar het radioprogramma Spijkers met Koppen iedere zaterdag wordt opgenomen, een spandoek opgehangen met de tekst 'Felix moet blijven'.

Het spandoek is een reactie op het besluit van BNNVARA dat Felix Meurders moet stoppen met het programma. De 72-jarige radiocoryfee uit Maastricht moet plaatsmaken voor een nieuwe presentator omdat de NPO met het programma een jonger publiek wil aanboren.

Teleurstellend
Dolf Jansen, met wie Meurders al jaren samen het programma presenteert, kondigde de show van zaterdag op Twitter aan met #spijkersmetkoppen MET FELIX MEURDERS. Eerder liet hij al weten het vertrek van Meurders “k*t en teleurstellend" te vinden. “Het is een stukje omroeppolitiek en (ook, helaas) zoals dingen gaan”, stelt de cabaretier.

Het nieuws heeft tot veel boze reacties geleid. Veel luisteraars op sociale media uiten hun frustratie en woede en spreken van ‘leeftijdsdiscriminatie’.

Lees ook: Seniorenbond boos over dumpen Felix Meurders

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen