Van Bommel sluit met PSV ook september af zonder puntverlies

Print
Van Bommel sluit met PSV ook september af zonder puntverlies

Afbeelding: ANP

PSV is na twee maanden in de eredivisie nog altijd zonder puntenverlies. De koploper won zaterdag bij NAC Breda ook de laatste wedstrijd van september (0-2) en heeft nu zeven duels op rij gewonnen.

PSV was in het verleden viermaal eerder na zeven wedstrijden nog foutloos en al die keren verzekerden de Eindhovenaren zich van de landstitel.

Niet makkelijk
PSV had geen gemakkelijke avond in het Rat Verlegh Stadion, terwijl de ploeg van Mark van Bommel de thuisclub juist op een ideaal moment leek te treffen. NAC verloor de laatste vier competitieduels en dinsdag volgde ook nog eens uitschakeling in het nationale bekertoernooi door eerstedivisionist RKC Waalwijk. De slechte resultaten van NAC leidden vrijdag tot het vertrek van technisch directeur Hans Smulders en algemeen directeur Justin Goetzee.

Voor de vierde competitiewedstrijd op rij startte PSV met dezelfde elf basisspelers. Naast Ajax (3-0) won die formatie ook overtuigend van Willem II (6-1) en ADO Den Haag (0-7).

Stroef
Tegen NAC ging het de eerste helft echter stroef. De thuisploeg hield de ruimtes klein. PSV speelde, in tegenstelling tot de laatste duels, slordig in balbezit. Daardoor had NAC het niet heel moeilijk om PSV van het eigen doel weg te houden.

Direct aan het begin van de tweede helft was het wel raak voor de regerend landskampioen. Een van richting veranderde voorzet van de mee opgekomen linkervleugelverdediger Angeliño viel bij de tweede paal precies voor de voeten van Luuk de Jong, die de bal kon binnenwerken. Voor de aanvoerder van PSV betekende het zijn vijfde doelpunt dit seizoen in de eredivisie.

Druk
PSV kwam na die treffer een tijd lang flink onder druk te staan van NAC, dat de schroom van zich afgooide en voor de aanval koos. Twee minuten na het openingsdoelpunt maakte Mitchell te Vrede bijna gelijk, maar keeper Jeroen Zoet redde. Daarna dacht NAC recht te hebben op een strafschop wegens hands, maar scheidsrechter Dennis Higler en de videoarbiter gingen daar niet in mee.

NAC nam richting het einde van de wedstrijd steeds meer risico, maar was niet meer zo dwingend als het eerste kwartier van de tweede helft. PSV besliste in blessuretijd via invaller Donyell Malen het duel definitief en liep zo richting de thuiswedstrijd tegen Internazionale in de Champions League van woensdag geen schade op.

Bekijk hier de achtste aflevering van 'Komt dat Schot'