Eén slippertje wordt VVV fataal

Print

Luigi Bruins van Excelsior maakt een sliding op Moreno Rutten. Afbeelding: ANP

Na een serie van drie overwinningen in competitie en beker heeft VVV bij Excelsior niet kunnen winnen. Een onachtzaamheid na 19 minuten werd de Venlonaren fataal in het verder gelijkopgaande duel: 1-0. De stormloop die daarna op gang kwam mocht niet baten.

VVV trad op Woudestein in de opstelling die de laatste twee duels in de eredivisie wist te winnen. Dat elftal had het echter in de openingsminuten tegen Excelsior heel moeilijk. De thuisploeg domineerde en opende in de negentiende minuut de score. Elias Mar Omarsson mocht het halve veld oversteken; bij VVV wist niemand hem tegen te houden. Na die schok knokten de Venlonaren zich stukje bij beetje terug in het duel. In de 32ste kwam het eerste teken van leven van de Venlose voorhoede: Jay-Roy Grot schoot laag en hard op de paal.

Blessure
Op dat moment stond Penny Mlapa al niet meer in het veld. De spits moest afhaken met wat op het eerste oog een knieblessure leek. Zijn vervanger Patrick Joosten kreeg in de 40ste minuut van Johnatan Opoku, nu in de spits bij VVV, de tot dan beste kans. Zijn inzet werd gekeerd door Sonny Stevens in het Excelsiordoel.

Meteen na rust wilde VVV orde op zaken stellen. De gasten domineerden, maar konden niet echt doordrukken. Meer dan een kopballetje van Grot na een voorzet van Tino Susic kwam er niet uit het offensief. VVV-trainer Maurice Steijn moest in de 66ste minuut opnieuw een geblesseerde speler vervangen. Roel Janssen ging, Axel Borgmann kwam. 

Rode kaart
Na 70 minuten voetbal verflauwde het offensief van VVV en kreeg Excelsior weer meer grip op het duel. In de 78ste minuut bracht Steijn Martin Samuelsen voor Jerold Promes. Sein voor een alles of niets poging de kansen te doen keren; in Venloos voordeel. In de 86ste minuut kreeg Ali Messaoud rood voor een overtreding op Borgmann. En kwam Excelsior met tien man te staan. Met nieuwe kracht viel VVV aan. Ook Unnerstall ging nog mee naar voor in de slotfase. Het mocht niet meer baten.

Bekijk hier de achtste aflevering van 'Komt dat Schot'