Bus met kinderen rijdt in op auto

© Arnaud Nilwik

© Arnaud Nilwik

thumbnail:
thumbnail:

Op de stadsautoweg in Heerlen (N281) is in de nacht van zaterdag op zondag een touringcar met kinderen op een auto ingereden.

Redactie

Bij het ongeluk, dat omstreeks kwart voor één plaatsvond, raakte de buschauffeur gewond. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd.

SchadeDe voorzijde van de touringcar liep flinke schade op. De voorruit was door de aanrijding totaal verbrijzeld.

De hulpdiensten waren snel ter plekke om de kinderen die in de bus zaten, naar een veilige plek te brengen. Ze zijn opgevangen in het gemeentehuis van Simpelveld. Het betrof een touringcar uit Hannover. De reizigers, lid van het Duitse Blue Diamonds Drum & Bugle Corps, had eerder die dag een wedstrijd in het Parkstad Limburg-stadion.

Nieuwe busOmdat de bus niet meer verder kon rijden, is deze naar het onbemande tankstation nabij Baneheide (gemeente Simpelveld) afgesleept. Er diende een nieuwe bus te komen uit de omgeving van Hannover. Ander vervoer was helaas niet beschikbaar.

In hotel Erenstein is de muzikanten zondagochend een ontbijt aangeboden. Om kwart voor acht konden ze hun reis naar huis weer vervolgen.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is nog niet bekend.

.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal