Klassieke muziek in een vrachtwagen

Print

Afbeelding: Laurens Bouvrie

Op het Vrijthof stond zaterdag 29 september de vrachtwagen van Classic Express. Het is de enige mobiele concertzaal ter wereld. Drie prijswinnaars van het prestigieuze Prinses Christina Concours gaven in deze truck drie keer een mini-concert.

De vrachtwagen reist normaliter door heel het land om scholen te bezoeken en jongeren bekend te maken met klassieke muziek. Classic Express was dit keer op tour om de cd Aangenaam Klassiek te promoten.

In het vrachtwagentheater speelden de laureaten Niels Jacobs (trombone) en Mayte Levenbach (viool). Zij werden op piano begeleid door een eerdere Christina Concours winnaar Afke Wijma. Zij was ook de presentatrice.

De vrachtwagen met klassieke muziek was op het Vrijthof neergestreken ter omlijsting van de opening van de nieuwe muziekvloer met veel extra klassieke muziek, in de om de hoek gelegen boekhandel dominicanen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf 1,04 per week.

Bekijk de aanbieding →