Vakantiepark met boomhutten tussen fruitbomen

Foto ter illustratie.© iStock

Familievakantie in grote fruitboomgaard Kessel. Görtz Fruitboerderij heeft ambitieuze plannen aan de Schijfweg. Daar moeten binnen enkele jaren twee groepsaccommodaties en tien boomhutten staan voor maximaal 200 personen

John Verstraelen

Het 150 jaar oude familiebedrijf Görtz heeft plannen klaar voor de bouw van twee luxe vakantiehuizen en tien boomhutten - zogeheten tree top lodges - in een grote fruitboomgaard in Kessel aan de Schijfweg-Noord. Daar kunnen straks in totaal tweehonderd mensen vakantie vieren. Families vormen de doelgroep.

Mede-eigenaar Susanne Görtz van Görtz Fruitboerderij wil de plannen samen met haar zus Andrea in fases uitvoeren. Ze schat in dat het nog wel enkele jaren duurt voordat alles klaar is.

PromotieDe gemeente Peel en Maas is positief, maar moet het bestemmingsplan nog wel aanpassen. De gemeente ziet het als versterking van het agrotoerisme in de regio en vindt de plannen passen bij de promotie van ‘het goede leven’ in Peel en Maas. Ook de regiowerkgroep Vrijetijdseconomie staat achter het initiatief.

Volgens Görtz is met de buurt al gepraat over bijvoorbeeld voldoende parkeerplek en beperken van verkeersoverlast. Om welke investering het in Kessel gaat, kan hij nog niet zeggen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal