INKOM was meest milieubewuste introductieweek

Leden van Saurus waren vorige maand druk in de weer met het ophangen van affiches om studenten te werven lid te worden van deze studentenroeivereniging.© Sjak Planthof

De introductieweek van studenten in Maastricht, de INKOM, heeft de prijs voor ‘Meest Duurzame Introductie Week’ gewonnen. In totaal namen 23 studentenorganisaties afgelopen zomer deel aan een wedstrijd voor 'verduurzaming' van het studentenleven.

Sjak Planthof

De criteria waarop in de introductieweken gescoord werd, zijn: afval, stroom, catering, vervoer, leveranciers, sanitair, drukwerk/decoratie/bedrijfskleding, omgeving/terrein/veiligheid en communicatie. De INKOM wist zich te onderscheiden met haar verbetering ten opzichte van vorig jaar en haar ‘clean up team’ dat zorgde voor een tijdige lediging van afvalbakken.

Ook scoorde de INKOM veel punten met de samenwerking met de kringloopwinkel voor decoratie, het betaalsysteem voor eten en drinken via een chip in plaats van plastic munten, het gebruiken van plaatselijke leveranciers, maatregelen om het groen te beschermen en maatregelen om geluidsoverlast te voorkomen.

BewustmakingDe Duurzame Introductie Stunt (DIS) is een wedstrijd tussen studie- en studentenverenigingen en introweek-commissies uit diverse steden. Het doel is aankomende studenten bewuster te maken van duurzaamheid. Daarnaast is het een unieke gelegenheid voor een vereniging om zichzelf op de kaart te zetten, nieuwe leden aan te trekken en de clubkas te spekken.

De wedstrijd vond plaats tijdens de introductieweken in augustus. Dan maken duizenden studenten voor het eerst kennis met het studentenleven.De winnaars worden door een onafhankelijke jury bepaald.

De Duurzaamheidscompetitie is een intiatief van de landelijke organisatie Studenten voor Morgen, een nationaal studentennetwerk voor duurzaamheid in het hoger onderwijs.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal