Afgezwaaide bisschop Wiertz viert dubbeljubileum in volle Servaas

Tussen de mis en de receptie nuttigde Wiertz in de sacristie een broodje met nuntius Bert van Megen.© Laurens Bouvrie

Emeritus-bisschop Frans Wiertz vierde zondag 30 september in een volle Sint Servaasbasiliek in zijn woonplaats Maastricht dat hij 50 jaar geleden tot priester werd gewijd en 25 jaar geleden bisschop werd. Bij de plechtigheid waren behalve een keur aan Limburgse geestelijken voormalig kardinaal Simonis, gouverneur Theo Bovens, zijn familie uit Kerkrade, kerkbestuur Sint Servaas en alle studenten van Rolduc aanwezig.

Laurens Bouvrie

Wiertz nam eind vorig jaar op 75-jarige leeftijd afscheid als bisschop van Roermond. Hij gaf bovendien aan vanwege een oogziekte het bisdom niet meer als bestuurder te kunnen dienen. Desondanks vierde hij vandaag onder grote belangstelling zijn dubbeljubileum.

Het 50-jarig priesterfeest en zijn 25 jaar als bisschop begon in de Sint Servaasbasiliek met een feestelijke eucharistieviering. Na afloop was er een receptie om de jubilaris te feliciteren.

Wiertz ontving eerder deze week een persoonlijke feliciatie van Paus Franciscus.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal