Tom Dumoulin grijpt net naast podiumplek, Valverde wereldkampioen

© EPA

Tom Dumoulin heeft zondag bij het wereldkampioenschap wielrennen op het bergachtige parcours in Innsbruck net naast een podiumplek gegrepen.

Redactie

In de slotafdaling van de loodzware koers over 258 kilometer moest Dumoulin vol in de achtervolging op de Canadees Michael Woods, de Fransman Bardet en de Spanjaard Valverde. Op anderhalf kilometer van de meet sloot Dumoulin aan.

In de sprint kwam de renner uit Maastricht echter net tekort voor een podiumplek. Hij eindigde als vierde. De 38-jarige Valverde kroonde zich tot wereldkampioen. Bardet en Woods vervolledigden het podium. De Spanjaard stond al vaak op het podium. Eerder was hij twee keer tweede en liefst vier keer vierde bij een WK.

Dumoulin"Ik ben moe", was de eerste reactie van Tom Dumoulin. "Meer zat er niet in", moest Dumoulin na afloop toegeven bij de NOS. "Ik kwam te laat aansluiten. De drie besten reden al vooraan. In de sprint moest ik een klein gaatje laten. Valverde ging heel vroeg en ik kon niets meer. Ik kon niet eens meer in een achterwiel komen. Er zat gewoon niets meer in. Ik heb denk ik niets fout gedaan, maar had niets meer over", vertelt Dumoulin

Dumoulin leek nog even aan te willen vallen op een kilometer van de streep, maar het lukte niet. "Ik dacht er nog over na, maar Valverde was zo scherp. Hij had het meteen gezien. Dan is er voor mij niets meer te halen. Dat is balen, maar dit resultaat is het gewoon. Meer zat er niet in."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.