Gemeente Sittard-Geleen gaat opnieuw praten over delen reclamemast

© Ermindo Armino

De gemeente Sittard-Geleen gaat opnieuw praten met Bastion Hotels en McDonald’s in Geleen over het mogelijk samen delen van één reclamemast langs de A76. Dat heeft wethouder Pieter Meekels (economie, GOB) toegezegd.

Erwin Schmidt

McDonald’s heeft op enige afstand van zijn fastfoodzaak (aan de overzijde van de Rijksweg) al een hoge reclamemast staan, die vanaf snelweg zichtbaar is.

Bastion Hotels gaat nabij de afslag Geleen/Neerbeek van de A76 zijn oude hotel slopen en een nieuw, dubbel zo groot pand bouwen. De hotelketen wil ook een 45 meter hoge mast plaatsen.

VerzetDe twee bedrijven werden het niet eens over het oprichten van één gezamenlijke mast. Het stadsbestuur overweegt daarom toestemming te verlenen aan Bastion Hotels om een eigen mast te plaatsen, nota bene pal naast het restaurant van de hamburgergigant. Die verzet zich daartegen.

Meekels gaat een laatste poging doen om te bezien of de bedrijven toch te bewegen zijn tot het samen delen van één mast.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal