Dodental aardbeving en tsunami Sulawesi stijgt naar ruim 1200

© EPA

Het aantal doden als gevolg van een aardbeving en een vloedgolf in het noordwesten van Sulawesi is gestegen tot 1203.

ANP

Dat meldt de Indonesische nieuwssite Kumparan onder verwijzing naar de nationale politie. De Indonesische autoriteiten hebben het nog niet bevestigd.

De nationale rampenbestrijding sprak tot nu toe van 832 doden. Zondagochtend sprak de dienst al de verwachting uit dat het aantal nog aanzienlijk zal stijgen.

HulpVolgens de nationale rampenbestrijding zondagmiddag stierven er alleen al in Palu, de grootste stad aan de westkust van het op drie na grootste eiland van Indonesië, minstens 821 mensen. Meer dan 500 mensen raakten ernstig gewond, tientallen worden nog vermist. Onder hen zijn verschillende buitenlanders, onder wie drie Fransen.

De Indonesische president Joko Widodo bezocht Palu zondag. Hij deed een beroep op zijn landgenoten om geduld te hebben. Vanuit het buitenland wordt veel hulp aangeboden. De Europese Commissie heeft 1,5 miljoen euro aan noodhulp beschikbaar gesteld.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal