Tegenvallend WK: Wout Poels snapt er zelf ook niets van

© ANP

Wout Poels baalde zondag enorm van zijn optreden op het WK. De renner uit Blitterswijck, vooraf nog gezien als serieuze medaillekandidaat, werd op veertig kilometer van de finish glad uit de wielen gereden en stapte af.

Robin van der Kloor

"Mijn benen liepen opeens helemaal vol. Ik zag dat helemaal niet aankomen, want kort daarvoor dacht ik nog: dit gaat prima zo. Maar plots was het gedaan", aldus Poels, die in het shirt van de nationale selectie nog nooit goed heeft gereden.

Een verklaring had hij niet: "Ik heb echt geen idee. Dit is echt heel erg balen. Ik had me goed voorbereid en had zelfs mijn eigen sportvoeding mee, en niet die van de bond."

GissenOok voor bondscoach Thorwald Veneberg was het gissen naar een oorzaak. "Met Wout is het zwart of wit. Er is geen tussenweg: hij rijdt ofwel de sterren van de hemel of komt niet vooruit. De enige reden die ik nu kan bedenken is dat ze bij Sky (Poels' ploeg) bepaald geen prioriteit maken van het WK qua trainingsschema's. Dat zie je ook aan de tegenvallende Michal Kwiatkowski."

Toch leek Poels redelijk snel te berusten in zijn teleurstellende optreden. "Tja, wat moet ik dan? Ik ga nu nog een criterium in Japan rijden en daar lekker sushi eten."