Dit artikel is exclusief voor abonnees van De Limburger
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Koken met de lekkernijen uit de stadsmoestuin van Maastricht

Bon Appetit

Martia Tersteeg: "De biet is toch een ondergewaardeerd dingetje." Afbeelding: Loraine Bodewes

Je vindt er permacultuur van de Inca’s naast het anijsafrikaantje en sinaasappeltijm. Wondertomaten groeien naast degelijke pompoenen. Martia Tersteeg kookt met alles wat ‘haar’ Tapijntuin te bieden heeft.

In de Tapijntuin in Maastricht groeit allerlei bijzonders. Duizend vierkante meter moestuin staat barstensvol groenten en kruiden. Oermoes en Marokkaanse munt tieren hier welig, net als radijs en rucola. Vergeten groenten en eetbare bloemen. Maar je kunt er ook compassie oogsten, sociale cohesie planten, gezondheid kweken. Want de grond van de Tapijntuin kan de stad op allerlei manieren ‘voeden’, daar is Martia Versteeg van overtuigd. "Het is een heel inspirerende plek.”