Familiedrama Amsterdam: 5-jarig meisje en drie volwassenen overleden

Print
Familiedrama Amsterdam: 5-jarig meisje en drie volwassenen overleden

Afbeelding: ANP

Een schietpartij in een woning in Amsterdam-Zuid heeft aan een gezin en een familielid het leven gekost. De politie vermoedt dat een vijftigjarige man zijn vrouw (30), dochtertje (5) en een andere vrouw (67) heeft gedood en daarna zelfmoord heeft gepleegd.

Agenten troffen de slachtoffers aan in een woning in de Herculesstraat in de Amsterdamse Stadionbuurt. De politie kreeg rond 01.00 uur meldingen van buurtbewoners dat in het huis schoten hadden geklonken. In het huis trof de politie de lichamen van een man, twee vrouwen en een 5-jarig meisje.

Familie
Een woordvoerder van de politie kan nog niet zeggen wie het 67-jarige slachtoffer is, maar wel is zeker dat het om familie gaat. 

Een buurtbewoner hoorde in de nacht van zondag op maandag rond 01.00 uur schoten, toen hij zijn hond uitliet. "Kort daarna hoorde ik nog twee knallen. Toen heb ik de politie gebeld.'' Het gezin zou al geruime tijd in de buurt hebben gewoond.

Hulp
Volgens de man, die niet met naam genoemd wil worden, zou de familie contact hebben gehad met hulpverleningsinstanties. Dat kan de politie echter niet bevestigen.

De Herculesstraat, een straat met sociale huur en koopwoningen door elkaar heen, is maandagochtend nog steeds afgezet. De politie doet onderzoek in de woning

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen