Restauratie replica Nachtwacht in Zonneberg gaat van start

Print
Restauratie replica Nachtwacht in Zonneberg gaat van start

Afbeelding: Harry Heuts

Stichting Restauratie Atelier Limburg gaat vanaf vrijdag 5 oktober de ruim 100 jaar oude houtskooltekening van de Nachtwacht in de Zonneberg onder handen nemen. Publiek kan op 18 en 25 oktober met eigen ogen het minutieuze herstelwerk bekijken.

De replica op ware grootte van het beroemde schilderij van Rembrandt is begin vorige eeuw door kunstenaar Jules Sondeijker op een mergelwand in het gangenstelsel van de grot in de Sint Pietersberg aangebracht. De met houtskool aangebrachte tekening is sindsdien ernstig verweerd, beschadigd en beklad.

Natuurmonumenten en Maastricht Marketing hebben vorig jaar het plan opgevat om het kunstwerk te laten restaureren. De kosten van de restauratie worden deels mede gedragen door het Elisabeth Strouven Fonds, Stichting Recreatief Berglopen en DSM.

Belangstellenden kunnen op donderdag 18 en donderdag 25 oktober een rondleiding krijgen tijdens de restauratie.  Aanmelden kan via www.bezoekmaastricht.nl 

Gerenommeerd
Het gerenommeerde restauratie atelier SRAL dat in de Wiebengahal naast het Bonnefantenmuseum huist, is één van de grootste restauratie ateliers van Nederland. Het bedrijf heeft sinds de start in 1987 veel internationaal aansprekende schilderijen en beschilderde objecten gerestaureerd.

 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen