Minister: Stint mag niet meer openbare weg op

© ANP

De Stint, de elektronische bakfiets waarmee twee weken geleden het tragische ongeval op een spoorwegovergang in Oss gebeurde, mag voorlopig niet de weg op.

Redactie

Dat heeft minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) besloten.

OnderzoekDe Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) informeerde de minister maandag over de eerste voorlopige resultaten van het onderzoek naar de Stint. Deze wijzen op potentiële veiligheidsrisico’s. De minister heeft op basis van deze nieuwe informatie besloten de stint voorlopig te schorsen. Dit houdt in dat Stints per 2 oktober 00.00 uur niet meer zijn toegestaan op de openbare weg.

Lees ook: Meisje (11) na ongeluk Oss uit coma, ouders bedanken voor steun

De elektrische bolderkar werd in 2011 goedgekeurd, ondanks de vraagtekens die bij de veiligheid werden gezet.

TreinBij het ongeluk op 20 september reed een stint door nog onbekende oorzaak door een gesloten spoorboom. Vier kinderen kwamen om door de daaropvolgende botsing met een trein. Een vijfde kind en de medewerkster van de kinderopvang die het voertuig bestuurde, raakten zwaargewond.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal