Maastricht krijgt eerste boulderhal

Print
Maastricht krijgt eerste boulderhal

Afbeelding: Radium Boulders

In het LAB-gebouw van de voormalige Radiumfabriek aan de Lage Frontweg opent zondag de eerste zogenaamde boulderhal in Maastricht.

Boulderen is een indoor sport die vergelijkbaar is met klauteren tegen een klimwand. "Boulderen gebeurt tegen een lage wand, zonder touwen, met matten eronder. Terwijl klimmen mét touwen langs hoge wanden gebeurt", aldus Floriaan Drewes. Met twee partners opende Drewes boulderhallen in Leiden en Utrecht. "Maastricht is met veel studenten een logische keuze. De stad heeft bovendien nog geen hal om te klauteren."

Populair
De hal in het Radium meet 1700 vierkante meter en telt vier losse boulderwanden. De sport is in korte tijd razend populair geworden, aldus Drewes. "Vijf jaar terug waren er in Nederland twee hallen, nu zijn het er twintig." Boulderen is in 2020 een olympische sport in Tokio.

In de hal in Maastricht kan zondag gratis worden kennisgemaakt met boulderen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →