Geen misleiding bij verkoop Apollocomplex, maar twijfel Laco-deal blijft

Print
Geen misleiding bij verkoop Apollocomplex, maar twijfel Laco-deal blijft

Het Apollobad in Melick in 2016. Afbeelding: De Limburger

Melick - Roerdalen heeft de eigen gemeenteraad niet misleid bij de verkoop van het Apollocomplex in Melick.

Dat stellen althans burgemeester en wethouders in een brief aan de raad. Over de verkoop ontstond tijdens de laatste raadsvergadering onduidelijkheid. De gemeente zorgde voorafgaand aan de verkoop dat de huurder van het horecagedeelte bij het Apollobad vertrok. De afkoopsom werd door de gemeente betaald. Dat terwijl de gemeenteraad had ingestemd met een koopcontract waarin stond dat het complex inclusief huurder zou worden verkocht. Een gebouw zonder huurder is meer waard. Volgens oppositiepartijen VVD en Ons Roerdalen heeft de gemeente daarmee een royaal cadeau gegeven aan het bedrijf Laco dat het complex heeft gekocht voor een symbolische euro. Dat kreeg een pand met meer waarde, en hoefde zelf geen uitkoop te regelen. Laco zei eerder in De Limburger dat het bedrijf niet zelf heeft gevraagd om vertrek van de huurder.

Kunnen weten
In een brief stelt het college nu dat de verkoop alleen door kon gaan zonder verhuurde horeca. De raad had dat kunnen weten, want die informatie stond volgens het college in antwoorden op vragen die politici voorafgaand aan de verkoop stelden. Het stond ook in diverse andere stukken, aldus het college.

Kritiek
VVD-raadslid Herman Nijskens hoont de uitleg van het college weg. Dat het college de horeca op eigen kosten uitkoopt terwijl in een ondertekende koopovereenkomst staat dat de horeca-uitbater mag blijven, is volgens Nijskens 'het zotste wat ik ooit heb gehoord' . Hij gaat met de griffie vervolgstappen bekijken. Mede-oppositielid Marjo Thevissen van Ons Roerdalen sluit zich aan bij de kritiek van de VVD.

Lees ook: Stoombad en sauna in Apollobad Melick

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen