Dodelijk ongeval Echt: man (29) niet bestuurder, maar 15-jarig zusje

Print
Dodelijk ongeval Echt: man (29) niet bestuurder, maar 15-jarig zusje

Afbeelding: De Limburger/Jan-Paul Kuit

Echt - Niet een 29-jarige man uit Echt, maar zijn 15-jarige zusje bestuurde de auto die in maart op de Breulderweg in Echt tegen een boom botste. Dat blijkt uit het onderzoek naar het dodelijk ongeluk dat de politie na ruim een half jaar heeft afgerond.

Bij het ongeval kwam een 15-jarig meisje uit Maasbracht om het leven. Een meisje van veertien raakte ernstig gewond. De broer nam meteen na het ongeval de schuld op zich door te verklaren dat hij reed en niet zijn zusje. Tijdens het onderzoek doken filmpjes op waaruit bleek dat het meisje achter het stuur zat en niet haar broer. Een van de filmpjes is gemaakt enkele seconden voordat de auto tegen de boom botste. 

Openbaar Ministerie
Het Openbaar Ministerie gaat het 15-jarige meisje vervolgen voor het veroorzaken van een ongeval met dood en letsel tot gevolg. Ook haar broer moet voor de rechter verschijnen voor het medeplegen van het ongeval.

Lees ook: 'Mijn dochter is dood en iemand heeft gelogen over wat er is gebeurd'

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →