Nieuwe samenwerking binnen BSO Lataste

Print
Nieuwe samenwerking binnen BSO Lataste

De samenwerkende partijen rondom BSO Lataste. Afbeelding: VIA Leudal

Horn - Na een periode van intensieve voorbereiding is de nieuwe BSO Lataste in Horn officieel geopend.

Kinderopvang Plus De Latasteschool, onderdeel van de Aloysius Stichting, biedt speciaal onderwijs aan leerlingen van 4 tot 14 jaar en is tevens een expertisecentrum met een breed onderwijs- en ondersteuningsaanbod voor kinderen in de regio Midden-Limburg.

De Latasteschool verzorgt vanaf het nieuwe schooljaar op de eigen locatie naschoolse opvang aan haar leerlingen, zodat deze na schooltijd niet meer met taxi’s vervoerd hoeven te worden om deel te kunnen nemen aan een naschools programma. Deze opvang met passende begeleiding wordt Kinderopvang Plus genoemd. Hoera kindercentra neemt deel aan de samenwerking vanwege hun expertise op het gebied van kinderopvang. PSW Junior verzorgt als de ‘Plus’ de gespecialiseerde begeleiding.

Prioriteit

Ook de gemeente Leudal ondersteunt dit nieuwe initiatief. Het organiseren van kinderopvang voor kinderen met een beperking, is met prioriteit in de Uitvoeringsagenda Jeugdhulp opgenomen. Met als doel het normaliseren van de situatie voor kinderen met een beperking en hun ouders en het werken aan hun integratie en het verstevigen van hun netwerk.

De verwachting is dat hierdoor de vervoerskosten en de kosten voor gespecialiseerde jeugdhulp voor de gemeente Leudal lager zullen uitvallen. “Maar de grootste ‘winst’ voor de gemeente is dat het belang van het kind beter wordt gediend”, aldus wethouder Janssen, die donderdag de opening van de nieuwe BSO Lataste verrichtte.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →