Officiële dodental Sulawesi naar ruim 1200

Print
Officiële dodental Sulawesi naar ruim 1200

Een man draagt het lichaam van een kind dat overvallen werd door de tsunami in Palu. Afbeelding: AP

De Indonesische rampenbestrijdingsdienst heeft laten weten dat het officiële dodental door de aardbeving en tsunami op Sulawesi is opgelopen van 844 naar 1234. Indonesische media hadden al eerder gemeld dat het dodental tot boven de 1200 was gestegen.

Het natuurgeweld heeft afgelopen vrijdag voor een enorme ravage gezorgd in het gebied. Er liggen vermoedelijk nog veel mensen onder het puin in Palu, een stad met circa 380.000 inwoners. President Joko Widodo zei dat er meer politiemensen en militairen naar het getroffen gebied worden gestuurd om te helpen bij het zoeken naar mensen die de natuurramp hebben overleefd. Een aantal districten is zeer moeilijk bereikbaar omdat wegen zijn verwoest en bruggen zijn ingestort. Verder zijn volgens de autoriteiten ongeveer 65.000 huizen verwoest.

Ontvluchten
Duizenden mensen hebben zich verzameld op het vliegveld van Palu omdat ze het rampgebied willen ontvluchten. Het lukt ze niet om weg te komen omdat er nauwelijks vliegverkeer is. De autoriteiten onderzoeken of het mogelijk is een marineschip in te zetten voor het helpen bij de evacuatie van bewoners.

De aardbeving in het noordwesten van Sulawesi had een kracht van 7.4 en veroorzaakte een metershoge vloedgolf.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →