Ontsnapt paard rent door café in Frankrijk

Print
Een kroeg in het Franse Chantilly heeft vorige week een onverwachte gast op bezoek gehad. Er kwam plotseling er een onstuimig paard binnen, nadat het dier eerst de glazen deur in duizend stukken had gebeukt.

Het ene moment sip je rustig van je koffie, en het andere moment moet je rennen voor je leven omdat er een wild paard het café binnendringt. Het gebeurde in Chantilly, een gemeente in het noorden Frankrijk. Helemaal over zijn toeren liep het paard van voor naar achter, waardoor hij ook een paar tafels omver stootte. “Gelukkig raakte er niemand gewond”, aldus cafébaas Stéphane Jasmin. “Maar het had ook anders kunnen aflopen, want vijf minuten eerder zaten er nog een 20-tal mensen in het café die aan het wachten waren op hun trein.”

Ontsnapt
Het paard ontsnapte uit een renstal, waarna het op hol sloeg. In paniek rende het dier de weg over, voordat het in het café terecht kwam. Het dier liep uiteindelijk zelf weer naar buiten en werd gevangen op een parkeerterrein.  

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →