Nieuwe productie Stareleech belicht Maastrichtse daklozen

Print

Leden van Tejatergroep Stareleech repeteren voor de productie ‘Gelök bij de Brögk’ die vanaf eind deze maand negen keer wordt opgevoerd in gemeenschapshuis ‘De Luibe’ aan de Van Akenweg in Caberg. Afbeelding: Tejatergroep Stareleech

De nieuwste toneelproductie van Tejatergroep Stareleech, het blijspel ‘Gelök bij de Brögk’, speelt zich af rond daklozen op het oude Radium-terrein bij de Noorderbrug. De rol die het Maastrichtse Leger des Heils speelt bij opvang van daklozen komt in het toneelspel uitgebreid aan de orde.

Bij de voorbereidingen op het toneelstuk ‘Gelök bij de Brögk’ heeft Tejatergroep Stareleech contact gezocht met het Leger des Heils om een zo waarheidsgetrouw mogelijke weergave van de daklozensituatie bij de Noorderbrug en de ‘Cokesfebrik’ te kunnen schetsen. Het Leger des Heils heeft bovendien een rol in het toneelstuk toebedeeld gekregen.

Het verhaal
Het verhaal van het toneelstuk met als oorspronkelijke titel ‘Per(r)ongeluk (van schrijver Pol Anrys) gaat over het stel Frederik en Isabelle dat op een terrein bij de Noorderbrug en de Cokesfabriek ruziet over  hun aanstaande huwelijksfeest. Zij gooit uit woede de verlovingsring over de balustrade.

De ring komt terecht op het lager gelegen braakliggend terrein van de Radium waar enkele daklozen wonen. Als Frederik de ring zoekt, leert hij de mensen die daar leven kennen. Bij alle verwikkelingen is een rol weggelegd voor het Leger des Heils. 

Regisseur is Marjan Terhaar. Musicus Noël Mullers tekent voor de muziek.
De komedie wordt vanaf woensdag 24 oktober negen keer opgevoerd in gemeenschapshuis ‘De Luibe’ aan de Van Akenweg 15 in de wijk Caberg.

Meer informatie over het toneelstuk en over de kaartverkoop (entree bedraagt 9 euro) is te vinden op: www.stareleech.nl 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →