Gemeente: kom niet van buiten Oss naar herdenking spoordrama

Print
Gemeente: kom niet van buiten Oss naar herdenking spoordrama

Afbeelding: EPA

De gemeente Oss verzoekt belangstellenden van buiten de stad uitdrukkelijk om maandag niet naar de herdenking van de slachtoffers van het spoordrama te komen. Die dag start om 16.00 uur een samenkomst voor genodigden in theater De Lievekamp. De herdenking is te volgen op grote schermen in het stadion van TOP Oss.

De gemeente vreest dat er bij grote belangstelling uit de rest van het land hulpverleners nodig zijn om alles in goede banen te leiden. Dat terwijl de samenkomst in het TOP-stadion juist voor hulpverleners is bedoeld. Net als voor andere Ossenaren die samen stil willen staan bij het drama dat op donderdag 20 september aan vier jonge kinderen het leven kostte. 

Programma theater
Direct betrokkenen van het spoordrama komen op uitnodiging samen bij De Lievekamp. Voor de samenkomst is een programma opgesteld met verschillende sprekers en muziek. Met Osse bijdragen van onder andere Vajén van den Bosch, Iris van Nuland, Fleur van Lith en BrabantTalent, onderdeel van Stichting Oss Cultureel.

De inwoners van Oss kunnen samenkomen in het stadion van TOP Oss Het stadion is open vanaf 15.00 uur. Er staat een scherm om het programma uit De Lievekamp te volgen. De gemeente roept iedereen op om de auto thuis te laten staan en tijdens de samenkomst geen vuurwerk af te steken. 

Live
Omroep Brabant en DTV zenden de samenkomst in de Lievekamp live uit. De NOS zendt het programma uit op het digitale themakanaal NPO Nieuws.

Vanwege de samenkomst sluit de gemeente een aantal wegen af. Het hele parkeerterrein Raadhuishof (tussen de fietsstraat en de Kortfoortstraat) is vanaf ’s ochtends zes uur afgesloten. Vanaf 14.00 uur sluit de gemeente de hele Raadhuislaan af. Vanaf 15.00 uur sluit Oss ook de Doctor Saal van Zwanenbergsingel af voor doorgaand verkeer tussen de Joannes Zwijsenlaan en de Ruwaardsingel.