Eerste driepunter Veritas, zevenklapper RKESV

Print
Eerste driepunter Veritas, zevenklapper RKESV

Nieuweling Bjorn Bastiaans droeg met zijn acties bij aan een flitsende rentree voor Veritas in de eerste klasse. Afbeelding: Toon van der Beek

Haelen - De eerste driepunter in de eerste klasse is binnen. Veritas klopte op eigen bodem overtuigend het Brabantse Geldrop. Vierdeklasser RKESV noteerde de grootste zege met een zevenklapper.

Daarmee doen beide teams óók goede zaken in de VIA Limburg-cup, de 'eigen' voetbalcompetitie van weekblad VIA Limburg. 

De schutters van de voetbalclubs uit Leudal en Maasgouw lieten zich dit weekeinde uitdrukkelijk zien, want scoorden met 31 treffers acht doelpunten meer dan vorige week. Jelle Heber van RKESV en Sjoerd van de Heuvel van Heythuysen hadden het met een hattrick op hun heupen.

Blessures

Elke club tobt wel eens met het vertrek of blessures van één of soms meer sleutelspelers. Trainers en supporters slaat dan vaak de schrik om het hart. De ene keer is die angst terecht, een andere keer leidt het wel eens tot positieve verrassingen, omdat er nieuwe kansen liggen voor spelers die in de schaduw speelden van die vertrekker en die hun kans grijpen.

Rentree

Na drieëntwintig jaar maakt Veritas zijn rentree in de eerste klasse. In Neeritter vielen een viertal sleutelspelers weg. Er kwamen enkele zeer jeugdige talenten uit de regio en spelers uit het tweede schoven door. In de beker was er nog geen vuiltje aan de lucht. De ploeg deed het uitstekend tegen de tweedeklasse tegenstanders. In het eerste competiteduel in Deurne ging de promovendus echter onderuit. Het liep toen voor geen meter. De rentree op eigen bodem was belangrijk om niet op die hatelijke nul te blijven staan. Ondanks het gemis van enkele spelers vanwege schorsingen en vakantie pikte de ploeg het ondanks een magere start (0-1) uitstekend op. De defensie onder leiding van keeper Mike Betting en Sjoerd Linssen stond als een huis. En in de aanval bewezen nieuweling Bjorn Bastiaans met een doelpunt, twee assists en enkele fraaie acties, de vaste waarde Koen Stoop met twee doelpunten en een assist en nieuwkomer Joost Hendriks met zijn eerste goal voor een klinkende zege: 4-1. De kop is er af.

Goede spoor

In Baexem zag men met lede ogen spelmaker en doelpuntenzekerheidje Joost Hendriks vertrekken. Ook een enkele routinier hield het voor gezien. En zie, het team pakt het voorlopig uitstekend op onder de nieuwe trainer Arno Derrez. In de beker naar de tweede ronde. In de competitie gestart met een gelijkspel en nu thuis een knappe zege op streekgenoot MMC: 4-0. Schutter en aanvoerder Rob Verkoelen zette zijn ploeg op het goede spoor met twee doelpunten.

Zevenklapper

Ook in Ell waren gefronste wenkbrauwen bij het vertrek van Niels Geraaths, elk jaar wel goed voor een vijftien doelpunten. En de blessure van de vaste doelman. Maar ook hier voorlopig hetzelfde liedje. Het marcheert prima bij vierdeklasser RKESV. De 5-0 van vorige week werd gevolgd door een zevenklapper in Sterksel met een hattrick van Jelle Heber. Ergo koploper met duizelingwekkende cijfers: 12-0.

Sterk collectief

FC Maasgouw zag de broers Eijer afhaken. Die zochten hun geluk bij Haelen. Ook hier pakt het voorlopig niet verkeerd uit, want deze vierdeklasser noteerde eveneens twee overwinningen met dank aan Bart Wanten die in Roosteren twee keer scoorde. Haelen speelt voor het eerst in zijn bestaan in de tweede klasse. Die club zag zijn pareltje Siem van Dijck naar EVV vertrekken. Haelen hield zijn hart vast. Zeker na de zware nederlagen in de beker. Maar zie, dankzij een sterk collectief werd de debuutwedstrijd vorige week in Haelen gewonnen en werd afgelopen weekeinde gelijkgespeeld bij Heksenberg: 1-1. Voorlopig een derde plek. FC Maasgouw, RKESV en Heythuysen openden de competitie met twee overwinningen. De start van derdeklasser Hebes, vierdeklasser Roggel en de vijfdeklassers SVVH en RKSVN daarentegen is minder florissant. Zij verloren hun beide duels.

Hattrick

Er werd dus beduidend meer gescoord. Jelle Heber (RKESV) en Sjoerd van de Heuvel (Heythuysen waren goed voor een hattrick. Koen Stoop (Veritas), Rob Verkoelen (RKVB) en Bart Wanten (Maasgouw) schoten twee maal raak. De defensies hadden het lastig, incasseerden gemiddeld twee tegentreffers. Alleen RKVB en RKESV hebben nog een schone lei.

Geweldig weekeinde vrouwen

De vrouwen kenden een geweldig weekeinde. Zes van de acht clubs wonnen, Roggel kwam niet in actie en alleen RKSVN verloor na de monsterwinst van vorige week. De grootste overwinningen werden geboekt door FC Maasgouw (9-0) en GKC/RKHVC (8-0). De meeste doelpunten vielen in het treffen van Heythuysen dat met 6-4 won.

Stand VIA cup

VIAcup mannen 18/19

RKESV 2-18, Heythuysen 2-12, FC Maasgouw 2-11, GKC/RKHVC 2-8, RKVB 2-8, Haelen 2-7, MBC’13 2-7, Veritas 2-7, Walburgia 2-7, Horn 2-5, Linne 2-2, SVVH 2-2, Hebes 2-1, RKSVN 2-1, Roggel 2-1.

Topscorers 18/19

Jelle Heber (RKESV) 3, Sjoerd v.d. Heuvel (H’huysen) 3, Danny Vleeshouwers (GKC/RKHVC) 3, Wouter Bergervoet (H’huysen) 2, Bowen Beurskens (RKESV) 2, Maikel Evers (RKESV) 2, Rick v.d. Linden (Haelen) 2, Luuk v. Roy (RKESV) 2, Koen Stoop (Veritas) 2, Rob Verkoelen (RKVB) 2, Floor Vluggen (MBC) 2, Bart Wanten (Maasgouw) 2.

Keepersklassement 18/19

RKESV 2-0, RKVB 2-0, Haelen 2-2, Heythuysen 2-2, Linne 2-2, FC Maasgouw 2-2. 

VIAcup vrouwen 18/19

RKVB 2-21, Veritas 2-21, GKC/RKHVC 2-19, Heythuysen 2-14, RKSVN 2-14, Linne 2-10, Heythuysen 2-14, Roggel 1-0. 

Keeperklassement vrouwen 18/19

GKC/RKHVC 2-0, RKVB 2-0, Linne 2-1, FC Maasgouw 2-1, Veritas 2-2.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →