Ryanair vervoert meer passagiers ondanks stakingen

Print
Ryanair vervoert meer passagiers ondanks stakingen

Afbeelding: Reuters

Passagiers van Ryanair lijken zich niet te laten afschrikken door stakingen van piloten en cabinepersoneel. De Ierse luchtvaartmaatschappij verwelkomde afgelopen maand meer reizigers dan dezelfde periode een jaar geleden.

12,6 miljoen passagiers boekten een vlucht bij de prijsvechter, wat op jaarbasis een stijging van 6 procent betekent. Daarnaast stapten 500.000 mensen aan boord bij het onlangs overgenomen Lauda. 

De vliegtuigen van Ryanair zaten in september voor 97 procent vol. Bij het Oostenrijkse Lauda lag dit op 93 procent. In totaal voerde het luchtvaartbedrijf de afgelopen maand meer dan 68.000 vluchten uit.

Onvrede
De cijfers bestrijken de periode dat Ryanair door stakingen van personeel werd getroffen. Tot twee keer toe hebben medewerkers in vijf Europese landen vrij massaal het werk neergelegd, uit onvrede over de arbeidsvoorwaarden. Het protest zorgde er vorige maand nog voor dat vierhonderd vluchten werden geannuleerd. 

De vervoerder kwam maandag met een winstwaarschuwing naar buiten. Vooral de stakingen zouden het concern flink in de portemonnee raken. Daarbij gaf het aan last te hebben van lagere aantallen passagiers en hogere olieprijzen.

Een van de maatregelen waarmee de budgetmaatschappij de kosten wil drukken, is de sluiting van de eigen basis op Eindhoven Airport deze winter. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →