Stoofgerecht met ras el hanout uit de tajine of wok

Print

Het is herfst, en dus weer tijd voor een heerlijke schoofschotel. Afbeelding: Ellis Visser

In het najaar komen er weer vaker stoofschotels op tafel. Zoals dit veggy gerecht uit de tajine, maar je mag het ook in een wok maken.

Regen, wind en kou, de herfst laat weer van zich horen. De dagen worden korter en we zijn weer vaker binnen te vinden. Tijdens dit soort droevige dagen fleur ik mezelf op in de keuken door uitgebreide gerechten te maken waar je even mee bezig bent. Om samen met vrienden op te eten of om met je partner te genieten van dat ene lekkere gerecht met die bijpassende wijn.

Stoofgerechten zijn tijdens deze dagen een favoriet van mij. In de herfst haal ik graag mijn tajine tevoorschijn om hier van alles en nog wat in te bereiden. Liefst geen vlees, dat bewaar ik voor de echte donkere dagen. In dit gerecht gebruikte ik het Marokkaanse kruidenmengsel ras el hanout. Een vriendin nam het voor me mee van haar roadtrip door Marokko. Je krijgt het ook bij de supermarkt, maar vers is het natuurlijk het allerlekkerst.

Tajine met onder meer bloemkool
Voor 4 personen
Bereiden: 35 minuten
Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Ingrediënten
- 300 gr speltcouscous
- 2 zoete aardappels
- 2 rode uien
- 1 teentje knoflook
- 1 kleine bloemkool
- 150 gr kikkererwten
- 3 takjes platte peterselie
- Handje rozijnen
- 1 el ras el hanout
- 1 tl cayenne kruiden
- 1 el sesamzaadjes
- 1 el olijfolie zout 

Bereiding 
Neem een tajine. Als je geen tajine hebt voldoet een wok ook. Warm de olijfolie en laat het vuur laag staan. Snijd de knoflook fijn en de ui in brede ringen. Doe beide in de tajine en roer door.

Schil de zoete aardappels, snijd in blokjes en voeg toe aan de tajine. Was de bloemkool en snijd in kleine roosjes. Voeg samen met de ras el hanout, cayennepeper en zout toe. Zet de deksel op de tajine en laat dit 10 minuten stoven.

Bereid de couscous volgens de verpakking. Was de kikkererwten af. Voeg ze samen met de rozijnen, fijngesneden platte peterselie en sesamzaadjes toe aan de tajine, roer goed door en laat nog eens 5 minuten stoven met de deksel op de pan. Eet samen met de couscous. Smakelijk!

>> Kijk voor meer recepten op www.delimburger.nl/recepten
>> Ellis Visser blogt op healthtastic.nl

Wil je niets missen van L-magazine?

Volg ons dan ook op Facebook en Instagram!