Vastelaovesvierders opgelet: vastelaovesbordspel verkrijgbaar in Venlo

Print
Vastelaovesvierders opgelet: vastelaovesbordspel verkrijgbaar in Venlo

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Venlo - Liefhebbers van vastelaovend kunnen hun hart ophalen: 't Groët Jocus bordspel Zing nog ens ligt vanaf zaterdag 6 oktober in de schappen van Die 2 Brüder von Venlo.

Bij dit spel draait het om de kennis van de Venlose vastelaovesnummers.

Venlose vastelaovesnummers
Spelers maken een reis door de tijd en hun kennis wordt op de proef gesteld. In ruim 555 vragen komen nummers zoals ’t Is Gedaon en Laot gaon dae wage voorbij.

Maar hoe is het bordspel tot stand gekomen? Venlonaar Finbar van der Veen had als klein jongetje al een idee om een eigen bordspel te ontwikkelen. Via Facebook laat hij weten dat hij het tof zou vinden om in het jubileumjaar van de Venloosch Vastelaoves Gezelschap Jocus een spel te maken waarbij Venlose nummers door de jaren heen centraal staan. Afgelopen winter zette hij zijn idee op de mail en toen ging het balletje rollen. 'Ik ben groot fan van de Jocusliedjes: dat was al zo toen ik op de basisschool zat en dat zal mijn hele leven zo blijven. Het zijn liedjes die we moeten koesteren: deze Venlose schat is ontzettend rijk en ik vind het belangrijk dat al die prachtige liedjes regelmatig in de schijnwerpers blijven', laat hij via Facebook weten.

Het spel is voor 33 euro verkrijgbaar aan de Geldersepoort 10 in Venlo.