Huis voor Maastrichtse veteranen geopend

Print

Afbeelding: Laurens Bouvrie

Maastrichtse oud-gedienden uit het leger kunnen voortaan voor een praatje of met zorg-vragen terecht in het dinsdag 2 oktober geopende Veteranen Ontmoetings Centrum aan de Brusselsestraat.

Het onderkomen in het gebouw waar ook de Maestrichtse Stadssschutterij zetelt, werd geopend in het bijzijn van militair Marco Kroon, die is onderscheiden met de Willems Orde, en burgemeester Annemarie Penn.

385 veteranen
Het veteranenhuis is een initiatief van de stichting MDKL dat voor het ministerie van Defensie in Nederland 36 veteranen ontmoetings centra beheert. Directeur Eric den Hertog: "Maastricht telt 385 veteranen, waarvan velen de leeftijd van tachtig jaar zijn gepasseerd. Zij konden terecht in het veteranenhuis in Nuth, maar dit blijkt steeds moeilijker voor hen om te realiseren."
Den Hertog vindt dat Maastricht als hoofdstad van de provincie Limburg een dergelijk huis behoort te hebben. "De veteranen, in de leeftijd van 21 tot 95 jaar, kunnen er terecht voor kameraadschap, maar ook kunnen ze er met vragen rond zorg terecht."

Het veteranenhuis in Maastricht, dat gerund wordt door vrijwilligers, is voorlopig iedere dinsdag van 10.00 tot 14.00 uur open.

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →