Geloste schoten bij achtervolging in Venlo zorgen voor commotie

Print
Geloste schoten bij achtervolging in Venlo zorgen voor commotie

Het Viecuri-ziekenhuis in Venlo. Afbeelding: De Limburger/Stefan Koopmans

Venlo - De waarschuwingsschoten, die door de politie zijn gelost dinsdagmorgen, hebben voor de nodige commotie gezorgd bij het personeel en bezoekers van het VieCuri Medisch Centrum in Venlo.

Volgens getuigen doken verschillende mensen op de grond en achter meubilair van de schrik toen ze de 'knallen' hoorden. 

Fout geparkeerd
Rond de klok van elf uur controleerde de politie een man die geparkeerd stond op een invalideplaats bij het ziekenhuis. De man bleek gesignaleerd te staan en de politie wilde hem aanhouden. Hij sloeg op de vlucht en tijdens de achtervolging op de Tegelseweg loste de politie enkele waarschuwingsschoten in de lucht. Met behulp van een beveiliger van het ziekenhuis werd de man uiteindelijk gearresteerd.

De politie laat weten dat de man internationaal gezocht werd. Waarvoor wilde de politiewoordvoerder niet zeggen, maar "zeker niet voor openstaande verkeersboetes".  

Sluiten
Na alle commotie was het ziekenhuis korte tijd gedwongen de hoofdingang aan de zijde van de parkeerplaats te sluiten. Bezoekers en medewerkers moesten daardoor omlopen naar andere entrees van het ziekenhuis om zo naar binnen of buiten te lopen, bevestigt een woordvoerder. "Maar dat was slechts eventjes."

Een woordvoerder van de politie laat weten dat dit noodzakelijk was, omdat er gezocht moest worden naar de kogelhulzen van de geloste waarschuwingsschoten."Elke keer dat er geschoten wordt, wordt onderzocht of de afweging om te schieten ook correct is geweest. Er zijn protocollen waar agenten zich aan hebben te houden. In dat kader moeten collega’s ook kunnen verantwoorden hoe vaak hij of zij geschoten hebben en of dat overeenkomt met het aantal hulzen."

Of in de afweging ook het grote aantal omstanders een rol speelt, wil de woordvoerder niet zeggen. "Ook dat maakt deel uit van het onderzoek."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →