Van Bommel: 'We moeten wel realistisch blijven'

Print
Van Bommel: 'We moeten wel realistisch blijven'

Afbeelding: ANP

De sterke start in de eredivisie heeft het zelfvertrouwen van PSV goed gedaan. De Eindhovenaren achten zichzelf in de Champions League-wedstrijd van woensdag tegen Internazionale niet kansloos, al probeerde trainer Mark van Bommel dinsdag de euforie wat te temperen.

"Iedereen denkt nu: dat doen ze wel even. Maar zo makkelijk is dat niet. We moeten wel realistisch blijven", zei hij.

PSV startte de groepsfase twee weken terug met een ruime nederlaag bij FC Barcelona (4-0). Als de Brabanders een kans willen maken om ook na de winterstop nog Europees te spelen, moeten de komende twee thuiswedstrijden tegen Inter en Tottenham Hotspur punten opleveren.

Extreem
"Inter en andere topploegen in Italië kunnen je het gevoel geven dat je lekker meevoetbalt. Ze geven je vrijheden. Wedstrijden kunnen opeens omdraaien, in Italië is dat extreem'', aldus Van Bommel, die niet van plan is zijn speelwijze aan te gaan passen. PSV speelt al wekenlang in dezelfde samenstelling.

Van Bommel: "Na de nederlaag tegen Feyenoord om de Johan Cruijff Schaal zijn we gewoon op dezelfde weg doorgegaan. We hebben een bepaalde speelwijze ontwikkeld. Daarbij draait het om discipline, je moet het altijd laten zien. Of dat nou tegen Excelsior Maassluis is of Barcelona. Die stap zijn we aan het maken. Dat is moeilijk. Als je ons analyseert, doen we geen rare dingen."

Serieuze tik
Tegen Barcelona kreeg PSV de tot dusverre enige serieuze tik. Van Bommel was alleen over de slotfase van dat duel ontevreden. In het laatste kwartier scoorde Barcelona drie keer.

In het duel met Inter liggen er meer mogelijkheden, denkt Van Bommel: "Je moet je niet aanpassen, maar wel kijken naar een tegenstander. We gaan uit van eigen kracht."