Nederlanders vast in Frankrijk voor 52 miljoen aan coke in lading vis

Print
Nederlanders vast in Frankrijk voor 52 miljoen aan coke in lading vis

Afbeelding: Shutterstock

De Franse douane heeft bij de zuidelijke stad Toulouse twee Nederlanders aangehouden die 650 kilo cocaïne hadden verstopt in een vrachtwagen met een lading vis.

De Nederlanders reden in een vrachtwagen met een Oekraïens nummerbord in noordelijke richting. Tijdens een controle werd de douane achterdochtig omdat de chauffeur en de bijrijder een zenuwachtige indruk maakten.

Cocaïne in vis
De douaniers controleerden daarna het voertuig en vonden tussen de vis de partij cocaïne. De krant La Dépêche du Midi meldt dat de partij drugs een straatwaarde heeft van naar schatting zo'n 52 miljoen euro.

De chauffeur en zijn bijrijder zitten op dit moment in voorarrest bij de douane en worden waarschijnlijk dinsdag nog overgedragen aan de politie van Toulouse. Het is nog onbekend waar zij vandaan komen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →