Tripelbier en een quiz over 150 jaar Tripels Advocaten

Print
Tripelbier en een quiz over 150 jaar Tripels Advocaten

Het kantoor van Tripels Advocaten aan de Brusselsestraat Afbeelding: Google Street View

Maastricht - Met meer dan tweehonderd genodigden, onder wie zakenrelaties, cliënten en burgemeester Anne-Marie Penn-te Strake, blikt advocatenkantoor Tripels uit Maastricht donderdag in de Sint Lambertuskerk terug op 150 jaar historie.

"Dat doen we met een historische quiz en het uitdelen van een tripelbier”, zegt de eigenaar van het bekende advocatenbureau, Georges van Zeijl. Eerder dit jaar was er onder meer al een feestelijke bijeenkomst voor horecaondernemers uit de stad.

Vertaling
Het kantoor aan de Brusselsestraat werd in 1868 opgericht door Gustave Tripels, behalve advocaat ook hoogleraar aan de universiteit van Luik. Hij vestigde zijn naam met de vertaling van Nederlandse wetten, zoals de Code politique des Pays-Bas in 1880 en het Wetboek van Strafrecht in 1886, in het Frans. Zijn zoon Fernand senior ging de boeken in als de enige Nederlandse advocaat die door een Koninklijk Besluit van Leopold II ook Belgisch advocaat was.

De volgende telg was Max Tripels, die in 1943 werd beëdigd. Hij was jarenlang lid van de Tweede Kamer voor de VVD en 25 jaar lang (ere)voorzitter van voetbalclub MVV. Max was ook lid van het Sectiebestuur Betaald Voetbal. Zo is er een foto van hem bewaard gebleven, samen met Johan Cruijff aan de onderhandeltafel over diens transfer naar Barcelona.

Max werd opgevolgd door zijn zonen Dominique en Fernand. Dominique vervulde tal van bestuursfuncties bij Maastrichtse verenigingen. Fernand verwierf eind jaren tachtig faam met een gijzelings­arrest van de Hoge Raad in een procedure tegen de van corruptie verdachte ABP-directeur Ed Masson.

Lees ook: Het onwaarschijnlijke verhaal van 150 jaar Tripels Advocaten

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen