Hulp voor startende ondernemers in Horst

Print
Hulp voor startende ondernemers in Horst

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Horst / Horst-centrum - Jonge ondernemers die met een winkel of horecagelegenheid in Horst willen beginnen, kunnen vanaf 2019 hulp krijgen.

Dat meldt het centrummanagement van Horst, dat volgend jaar een speciale hulpdesk voor jonge ondernemers introduceert.

Deskundigen
Om ervoor te zorgen dat startende ondernemers op die ene, centrale plek ook antwoord krijgen op al hun vragen, zullen behalve mensen van het centrummanagement ook deskundigen uit onder meer de bank- en vastgoedwereld hun medewerking aan deze service verlenen. Opleidingen als het Dendron, Cita Verde en Gilde Opleidingen doen ook mee, zegt voorzitter Jan Nabben van het centrummanagement.

"We weten dat er in het centrum van Horst ondernemers zijn die eraan denken om in de nabije toekomst met de zaak te stoppen", legt Nabben uit. Hij zegt er niet bij om wie het precies gaat. "Wij als centrummanagement willen voorkomen dat er leegstand ontstaat in ons winkelcentrum, want daar hebben we momenteel nauwelijks last van. Dat willen we ook zo houden. Dus is het belangrijk om jonge mensen met frisse ideeën zo veel mogelijk de kans te geven om hier een winkel of horecazaak te beginnen. Mogelijk kunnen we straks ook bemiddelen tussen ondernemers die bijvoorbeeld met pensioen gaan en jongeren die gaan voor een nieuwe zaak in ons winkelcentrum."

'Geen omkijken naar hebben'
De jonge ondernemers worden straks met raad en daad bijgestaan, zo is het plan. Nabben: "Van vragen over een accountant, de boekhouding, Kamer van Koophandel, gemeentelijke regels en belastingen tot bankzaken, logistiek en online marketing of online verkoop; we zullen er allemaal een antwoord op hebben. Een eigen webshop kunnen we van A tot Z zelfs voor de starters regelen. Ze zullen er bijna geen omkijken naar hebben."

Gastlessen door ondernemers op de scholen moeten jonge mensen enthousiast maken voor het ondernemerschap. "Maar we zullen ook eerlijk blijven tegen jonge, enthousiaste mensen. Als ze met een plan komen dat ons niet haalbaar lijkt, zullen we dat ook laten weten."

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →