Plan voor zorgappartementen en sociale huurwoningen in Roermondse Veld

Print
Plan voor zorgappartementen en sociale huurwoningen in Roermondse Veld

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Roermond - Eind dit jaar moet duidelijk zijn of het plan om op de hoek van de Prins Bernhardstraat en de Emmalaan in Roermond sociale huurwoningen en zorgappartementen voor de stichting Gehandicaptenzorg Limburg (SGL) te bouwen, definitief door kan gaan.

Op dit moment wordt er gewerkt aan de stedenbouwkundige invulling van het plan. Woningstichting Wonen Zuid en SGL hadden vorig jaar al aangegeven samen te kijken naar herontwikkeling van de locatie. Inmiddels zijn die plannen al een stuk verder uitgewerkt. Zo is het de bedoeling dat er op de bewuste locatie 16 sociale huurwoningen worden gebouwd, en 28 zorgappartementen voor lichamelijk gehandicapten. De nieuwbouw moet de vervanging vormen voor cliënten van SGL die nu nog elders in Roermond en in Echt verblijven.

Plan
"Er is een intentieovereenkomst getekend tussen Wonen Zuid, SGL en de gemeente Roermond. Op dit moment ligt het plan bij een stedenbouwkundige die de opdracht heeft gekregen hoe het aantal gewenste woningen op de betreffende plek het beste kan worden neergezet", zo laat een woordvoerster van Wonen Zuid weten.

Op dit moment staan op een gedeelte van de beoogde locatie nog sterk verouderde appartementen. De meeste winkels en instellingen die op de begane grond zaten, zoals bijvoorbeeld de stichting Leergeld, zijn inmiddels verhuisd naar elders.

Andere locatie
Woningbouw op de hoek van de Prins Bernhardstraat en de Emmalaan, en tevens grenzend aan de Koninginnelaan, is een van de laatste twee bouwprojecten van de in 2000 gestarte herstructurering van de wijk het Roermondse Veld. De andere locatie betreft het terrein van de voormalige Campinafabriek een stukje verderop aan de Prins Bernhardstraat. Ook voor dat terrein heeft Wonen Zuid woningbouwplannen, zei het dat het nog enige jaren zal duren voordat die gerealiseerd worden. Als de plannen aan de Emmalaan doorgaan is het nog onduidelijk wanneer de woningen daadwerkelijk klaar zullen zijn. In een eerder stadium heeft SGL de wens geuit dat de zorgappartementen voor 2020 klaar zijn. SGL was dinsdag niet in staat om aan te geven of dat nog steeds haalbaar is.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →