Roermond: 'Indoorvoetbal en trampolinehal toegestaan'

Print
Roermond: 'Indoorvoetbal en trampolinehal toegestaan'

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Roermond - De vergunningen voor een indoor voetbalhal en een trampolinehal in Roermond zijn terecht verleend, zo oordeelt de bestuursrechter. Omwonenden hadden bezwaar aangetekend.

Omwonenden zien de komst van de twee speelvoorzieningen aan de Dr. Philipslaan in Roermond niet zitten. Ze vrezen geluidsoverlast en parkeeroverlast in de wijk als elke dag tot ’s avonds laat mensen de beide hallen bezoeken. Ook bestaat de vrees dat de horeca in beide gebouwen voor andere doeleinden zal worden gebruikt dan alleen maar voor bezoekers van de hallen.

In eerste instantie hadden ze bezwaar aangetekend bij de gemeente, maar die stelde hen in het ongelijk. Daarop spanden de omwonenden een procedure aan bij de bestuursrechter.

Acceptabel
De rechter oordeelt nu dat de zorgen van de buurtbewoners voldoende worden geadresseerd in de vergunningen. Zo mag de horeca alleen maar worden gebruikt tijdens de openingstijden van de hal en mag het horecagedeelte ook niet zelfstandig toegankelijk zijn. Ook voor wat betreft het geluid heeft het college van B en W van Roermond terecht geoordeeld dat de verwachte geluidseffecten van de hal acceptabel zijn.

Een ander belangrijk zorgpunt van de buurt is de parkeersituatie. Men is bang dat het aantal parkeerplaatsen bij beide hallen niet voldoende is waardoor er parkeeroverlast ontstaat in de wijk. Volgens de rechtbank heeft de gemeente echter terecht de parkeernorm voor de voetbalhal gelijkgesteld aan die van een sporthal en is er met 43 parkeerplaatsen voldoende parkeergelegenheid. Bij de trampolinehal komt de rechtbank tot hetzelfde oordeel.

Onzeker
Ricardo Wassenberg, initiatiefnemer van beide hallen en tevens eigenaar van een trampolinehal in Reuver, is blij met de uitspraak. Het is echter nog maar de vraag of hij nu verder kan met zijn plannen. Al eerder was namelijk duidelijk dat de eigenaar van de beoogde panden een pand alweer opnieuw had verhuurd en het andere pand onder voorbehoud had verkocht. "We zijn al drie jaar met dit plan bezig. Met deze uitspraak in de hand kan ik opnieuw in gesprek gaan met de pandeigenaar om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Tegelijkertijd heb ik ook al een andere locatie op het oog. Welke dat is dat zeg ik niet, maar in dat opzicht zou het zomaar kunnen zijn dat omwonenden alsnog hun zin krijgen dat de hallen niet op de Dr. Philipslaan komen omdat alles inmiddels zo lang heeft geduurd."

Lees ookKomst indoorvoetbal en trampolinehal Roermond nog onzeker

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →