Verdubbeling 'tussenwoningen' voor ex-gedetineerden in Heerlen

Print
Verdubbeling 'tussenwoningen' voor ex-gedetineerden in Heerlen

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Het aantal 'tussenwoningen' voor ex-gedetineerden wordt verdubbeld tot vier. Zij moeten nieuwe problemen voorkomen.

Bij het aanwijzen van zogeheten tussenwoningen voor mensen die net uit de gevangenis komen, werken Justitie en het Veiligheidshuis samen met woningcorporaties in Parkstad. Zij zijn bedoeld voor mensen die geen adres meer hebben en niemand om op terug te vallen.

Fout
De Heerlense wethouder Peter van Zutphen (SP, Welzijn) is blij met de uitbreiding. "De woonsituatie van mensen die net uit detentie komen, is vaak niet goed geregeld. Zij komen via de reclassering ergens terecht en dan gaat het soms binnen de kortste keren weer fout. Gevolg is dat zij in de Dag- en Nachtopvang belanden. En dat willen we voorkomen."

De tussenwoningen zijn een tijdelijke voorziening. Ex-gedetineerden kunnen er maximaal zes tot negen maanden wonen, net als in het Exodushuis dat eenzelfde functie heeft. Het wordt niet bekendgemaakt welke adressen als tussenwoning dienst gaan doen. Wel dat het om woningen in Brunssum en Kerkrade gaat.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →