Laatste boomhut ontmanteld in Duits 'bruinkoolbos'

© EPA/Friedemann Vogel

De Duitse politie heeft naar eigen zeggen alle boomhutten van activisten ontmanteld in het zogenoemde bos bij Hambach. Energiebedrijf RWE treft nu verdere voorbereidingen voor de omstreden winning van bruinkool in het woud.

ANP

De politie begon begin vorige maand met de ontruiming van het bos, waar zich activisten hadden verschanst. Zij hadden tientallen boomhutten opgetuigd. Er moest een politiemacht aan de pas komen om de natuurbeschermers te verwijderen uit het 12.000 jaar oude bos, dat tussen Aken en Keulen ligt.

TegenstandersRWE is de eigenaar van de ruim 100 hectaren bos waar bruinkool zal worden gewonnen. Een woordvoerder van het bedrijf zei dat niet zal worden toegestaan dat activisten het gebied opnieuw bezetten. Tegenstanders van de plannen zullen de komende tijd naar verwachting weer van zich laten horen.

Lees ook: Bedreiging personeel Boels Rental na oproep Groen Front

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal