Laatste boomhut ontmanteld in Duits 'bruinkoolbos'

Print
Laatste boomhut ontmanteld in Duits 'bruinkoolbos'

Afbeelding: EPA/Friedemann Vogel

De Duitse politie heeft naar eigen zeggen alle boomhutten van activisten ontmanteld in het zogenoemde bos bij Hambach. Energiebedrijf RWE treft nu verdere voorbereidingen voor de omstreden winning van bruinkool in het woud.

De politie begon begin vorige maand met de ontruiming van het bos, waar zich activisten hadden verschanst. Zij hadden tientallen boomhutten opgetuigd. Er moest een politiemacht aan de pas komen om de natuurbeschermers te verwijderen uit het 12.000 jaar oude bos, dat tussen Aken en Keulen ligt.

Tegenstanders
RWE is de eigenaar van de ruim 100 hectaren bos waar bruinkool zal worden gewonnen. Een woordvoerder van het bedrijf zei dat niet zal worden toegestaan dat activisten het gebied opnieuw bezetten. Tegenstanders van de plannen zullen de komende tijd naar verwachting weer van zich laten horen.

Lees ook: Bedreiging personeel Boels Rental na oproep Groen Front

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen